3 projektuotojai, 3 žemynai ir daugybė panašumų – trečia dalis

Norėdami paminėti projektuotojų metus, kalbinome savo srities profesionalus iš trijų skirtingų pasaulio kampelių - Danijos, Australijos ir JAV. 

Norėjome sužinoti, kas juos įkvepia? Kaip jie atsidūrė konstrukcijų projektavimo srityje? Kas, kiekvieną rytą, juos priverčia išlipti iš lovos? Kokie jų tikslai? Nors žemynai ir juose vyraujanti verslo aplinka skiriasi, įžvelgėme daug bendrų dalykų. Pažiūrėkite, ar ir jūs galite juos pastebėti.

Shawn A. Graham: projektavimo inovacijų iniciatorius

Shawn A. Graham yra statybinių konstrukcijų skyriaus viceprezidentas įmonėje „Whitney Bailey Cox & Magnani“, Pitsburge, Pensilvanijoje. Darbe jis mėgsta įvairovę ir problemų sprendimą su savo komanda. Laisvalaikiu komandinis darbas įgauna kitokias formas: Shawn yra ledo ritulio žaidėjas, taip pat ledo ritulio ir softbolo (beisbolo perdirbinys) treneris savo 6 ir 4 metų dukroms.

„Būdamas vaikas, aš mėgdavau statyti „Legos“ ir „Lincoln Logs “, o mokykloje visada ypatingai mėgau matematiką. Vieną dieną tėtis man parodė savo seną, vidurinės mokyklos laikų, braižybos sąsiuvinį ir tai mane paskatino pradėti lankyti kompiuterinio braižymo pamokas. Po vidurinės, įstojau į Pensilvanijos universitetą ir sėkmingai įgijau architektūros inžinieriaus specialybę, daugiausia dėmesio skirdamas konstrukcijoms.“

Shawn priduria: „Pirmus 12 savo inžinieriaus karjeros metų praleidau dirbdamas inžinerijos įmonėje Merilande, netoli Vašingtono. Bėgant metams, įgijau konstrukcijų projektavimo ir projektų valdymo patirties. Taip pat buvau daugelio projektų apskaitos inžinierius: pradedant nuo biurų, mažmeninės prekybos pastatų, automobilių stovėjimo aikštelių, mišraus naudojimo, švietimo ir gyvenamųjų namų renovacijos projektų iki pritaikomo pakartotinio pastatų naudojimo.“

Tvarių konstrukcijų kūrimas pasitelkiant inovacijas ir pažangias technologijas

„Šiandien mano darbas yra inžinerinės komandos priežiūra, kokybės kontrolė, strateginis planavimas ir verslo plėtra. Mūsų komandai nė vienas projektas nėra nei per mažas, nei per didelis - projektų įvairovė kasdieniam darbui suteikia daugiau patrauklumo ir padeda naujai pažvelgti į bet kokį iššūkį. Siekiame kurti ekonomiškas konstrukcijas pasitelkdami inovacijas ir technologijas. Mūsų santykiai su Peikko ir DELTABEAM® yra geras to pavyzdys. “

Shawn dievina iššūkius: „Man labai patinka spręsti problemas. Kiekvieną kartą įdomu stebėti, kaip projektas popieriuje pavirsta į realų statinį. Kurti saugias konstrukcijas, skirtas gyventi, dirbti ir mėgautis laisvalaikiu bei tuo pačiu prisidėti prie visuomenės kūrimo - tikrai įkvepiantis darbas“, - sako Shawn.

„Statybos inžinierius yra ryšys tarp architektūrinio kūrybiškumo ir saugios, ekonomiškos konstrukcijos. Kokybiška statybos inžinerijos įmonė suteikia vertę projekto komandai per komunikaciją, koordinavimą ir dėmesį detalėms. “

„Aš didžiuojuosi visais savo projektais - nuo mažų iki didelių, nuo naujų pastatų iki renovacijos projektų. Jei reikėtų pasirinkti vieną, rinkčiausi neseniai baigtą „Bridge on Forbes Apartment“ projektą, Pitsburge. Tai -  DELTABEAM® projektas su nestandartiniu išplanavimu, kuris mus privertė mąstyti itin kūrybiškai, pastebėti DELTABEAM® sistemos pranašumus su betoninėmis / mūrinėmis sienomis ir plieniniais karkasiniais rėmais. Šis projektas yra puikus pavyzdys, kaip naudinga leisti laiką ugdyti kūrybiškumą, laisvumą ir novatorišką mąstymą“, - sako Graham.

Mano ateities planai yra aiškūs: toliau plėsti Pitsburgo WBCM biurą, kurį per pastaruosius 20 metų užaugino mano viršininkas, Mike Wuerthele. Jis puikiai supranta, kaip svarbu prisitaikyti prie pokyčių ir naujovių statybų pramonėje. Per daugelį metų jis įdėjo daug sunkaus darbo ir atsidavimo kurdamas ir puoselėdamas santykius su klientais. Mano tikslas - ir toliau teikti puikias paslaugas, kurių tikisi mūsų klientai. Mano keturi pagrindiniai sėkmės komponentai yra: Būti darbščiam ir nepriekaištingai atlikti darbus, tačiau po darbo - iš širdies linksmintis. Visada pastebėti bei pripažinti kito indėlį į darbą. Būti atviru. Būti novatorišku bei nuolat tobulėti ir mokytis naujus dalykus.

 

Skaitykite 1 dalį: Riccardo Pedroni ir 2 dalį: Nerisa Balliu.

Šį straipsnį galite perskaityti žurnale „Connections 1/2020“.