3 projektuotojai, 3 žemynai ir daugybė panašumų - pirma dalis

Norėdami paminėti projektuotojų metus, kalbinome savo srities profesionalus iš trijų skirtingų pasaulio kampelių - Danijos, Australijos ir JAV.

Norėjome sužinoti, kas juos įkvepia? Kaip jie atsidūrė konstrukcijų projektavimo srityje? Kas, kiekvieną rytą, juos priverčia išlipti iš lovos? Kokie jų tikslai? Nors žemynai ir juose vyraujanti verslo aplinka skiriasi, įžvelgėme daug bendrų dalykų. Pažiūrėkite, ar ir jūs galite juos pastebėti.

 

Riccardo Pedroni: „Architekto vizijos sudarytojas

Riccardo Pedroni yra „Ramboll High Rise vyresnysis inžinierius gyvenantis Kopenhagoje. Tada kai nesprendžia galvosūkių ar nežaidžia futbolo, jis keliauja pasigrožėti architektūra ir išbandyti kitų kraštų virtuvės.

„Man įkvėpimas kyla iš dalyvavimo projektuose, kurie nuoširdžiai jaudina. Tai yra kažkas, kas kiekvieną dieną priverčia atsikelti iš lovos.

„Mano tėtis yra sąmatininkas, todėl aš visada buvau apsuptas brėžinių ir grafikų. Šeimoje mus sieja aistra architektūrai, o didžiąją dalį vaikystės praleidau lankydamas architektūros paminklus Italijoje. Augant, matematika ir fizika buvo mano mėgstamiausi dalykai, o vidurinėje mokykloje susidomėjau statine analize. Vėliau, kai turėjau pasirinkti universitetą bei studijų kryptį, rinkausi tarp matematikos ir inžinerijos studijų. Galiausiai apsisprendžiau dėl statybos inžinerijos - labiausiai norėjau savo žinias pritaikyti „fiziniame pasaulyje ir pamatyti realius savo darbo rezultatus.

Baigęs mokslus, prisijungiau prie „Ramboll komandos, kuri suteikė man galimybę dirbti Londone, Singapūre ir dabar čia, Kopenhagoje. Tai puiki kompanija, kurioje dirbdamas įgijau savarankiškumo bei atsakingumo, o visuose projektuose skiriamas didelis dėmesys tvarumui ir saugai neleidžia nustoti tobulėti. Be to, darbas skirtingose ​​kultūrose ir rinkose išties išplėtė mano mąstymo lauką.”

Atsakomybės dalinimasis formuojant mūsų miestus

„Mano pagrindinis tikslas - projektui sukurti pridėtinę vertę. Stengiuosi laikytis holistinio požiūrio ir projektavimo proceso pradžioje, į savo projektus, įtraukiu visas suinteresuotąsias šalis: klientus, architektus ir galutinius vartotojus bei siekiu pateikti integruotą projektavimo sprendimą. Aš tvirtai tikiu inžinerinių žinių ir architektūrinės vizijos sinteze, leidžiančia išspręsti kai kuriuos iššūkius, susijusius su sudėtingų statybinių konstrukcijų projektavimu projekto pradžioje, sukuriant vertę vartotojui ir sutaupant papildomus kaštus klientui.

Aš save laikau architekto vizijos įgyvendintoju. Vienas geriausių pavyzdžių yra „Tate Modern Gallery Extension Londone. Prisidėti prie tokio projekto buvo fantastiška patirtis - ypatingai aukštas pastatas su puikiu fasadu ir daugiau nei 3000 „Peikko jungčių, kurios palengvino ir paspartino darbą. Didžiuojuosi, jog galėjau prisidėti prie šio projekto, o būdamas Londone, kiekvieną kartą, būtinai prasuku pro šį muziejų. 

Formuojant miesto aplinką mane įkvepia bendradarbiavimas su kūrėjais, architektais ir rangovais. Kiekviename projekte turėtumėte rasti tam tikrą elementą, kuriuo jūs tikrai didžiuotumėtės. Tokiu atveju, atsigręžę galėsite pagalvoti apie tai, ko išmokote dirbdami prie šio projekto.

Istoriškai, kol būdavo randamas tinkamiausias sprendimas, inžineriją apibrėždavo bandymų ir klaidų procesu bei iteracija. Manau, niekada neturėtumėte sakyti „ne. Niekada nesakykite, kad kažko negalima padaryti. Turite išanalizuoti visus įmanomus sprendimus - esu tikras, kad rasite vieną iteraciją, kuri išspręs jūsų problemą.

Noriu išplėsti statybų pramonės ribas, kad galėčiau suprojektuoti nuostabius ir tvarius pastatus. Tai galima padaryti tik glaudžiai bendradarbiaujant su visomis suinteresuotosiomis šalimis.”

Šį straipsnį galite perskaityti žurnale „Connections 1/2020”.