Tvariosios DELTABEAM® Green sijos gaminamos jau ir Lietuvoje!

Pristatome ilgai lauktą naujieną - „Peikko Lietuva“ pradėta DELTABEAM® Green sijų gamyba. Tai reikšmingas žingsnis dar didesnio tvarumo link ne tik mums, bet ir visam šalies statybų sektoriui.

  

 

DELTABEAM® Green yra tvaresnė standartinės DELTABEAM® kompozitinės sijos versija. Daugiau kaip 90% šios sijos gamybai reikiamų medžiagų yra perdirbamos ir gaminamos naudojant atsinaujinančią energiją, o produkto logistika yra organizuojama atsižvelgiant į pagrindinius tvarumo principus – pavyzdžiui jos gabenimas vykdomas ekologiškais degalais varomu transportu.

 

DELTABEAM® Green poveikis aplinkai yra patvirtintas trečiosios šalies išduotame Produkto poveikio aplinkai sertifikate (EPD). Remiantis EPD deklaracija, atliekami konkretaus projekto CO2 emisijos kiekio skaičiavimai. DELTABEAM® Green yra puikus sprendimas, jei yra skaičiuojamas bendras emisijos kiekis viso projekto gyvavimo metu. Jis leidžia sumažinti CO2 kiekį iki 50% lyginant su standartinėmis plieninėmis, kompozitinėmis ar gelžbetonio sijomis. 

 

DELTABEAM® Green sijos tinka bet kokio tipo daugiaaukščiams pastatams, jas galima naudoti su visų tipų perdangomis ir kolonomis, kas projektuojant atviras erdves suteikia daugiau architektūrinės laisvės. Kalbant apie statybos laiką – tai yra greitai ir lengvai sumontuojamos sijos, nereikalaujančios didelių žmogiškųjų išteklių – montuojant nereikalinga didelė darbo jėga ar papildomos atramos. Be viso to DELTABEAM® Green turi ir visus standartinei  DELTABEAM® sijai būdingus konstrukcinius privalumus: integruotą ugniaatsparumą, paprastą inžinerinių sistemų įrengimą, didelius tarpatramius ir kt.

 

Pirmasis projektas Lietuvoje, kuriam „Peikko Lietuva“ projektavo ir pristatė DELTABEAM® Green sijas - biotechnologijų sektoriaus įmonės „Biotecha“ gamyklos ir laboratorijų kompleksas, kuris šiuo metu yra statomas Vilniuje, Vismaliukų g. 34.   Bendras “Peikko Lietuva” pagamintų ir šiam, pirmąjam DELTABEAM® Green projektui pristatytų sijų ilgis sudaro 412m. Lyginant  DELTABEAM® Green sijų gamybą ir logistiką su standartinėmis DELTABEAM® sijomis, CO2 emisijos kiekis šiame projekte buvo sumažintas net 26 tonomis!

 

 

“Peikko Lietuva” pardavimų projektų vadovė Rima Daukšienė, atsakinga už DELTABEAM® kompozitinių sijų pardavimus, pastebi, kad: „Šiuolaikiniai įmonių veiklos standartai statybos rinkai turi galimybę pasiūlyti ne tik greitus, racionalius, bet ir tvarių pastatų reikalavimus atitinkančius sprendimus. Džiaugiamės turėję galimybę pagaminti tvarias DELTABEAM® Green sijas „Biotecha“ gamyklos plėtros projekte ir tikimės, kad tai paskatins ir kitus investuotojus rinktis aplinkai draugiškus produktus“.

 

Nuotraukų autorius - Evaldas Virketis.