Nuo Pažaislio vienuolyno iki Kauno pilies – tiek DELTABEAM® sijų 2020 metais pristatėme projektams Lietuvoje

Svarbiausias įvertinimas „Peikko Lietuva“ komandai – darbas su didžiausiais, tvariais, išskirtinės architektūros projektais, kurie miestams kuria pridėtinę ekonominę ir vizualinę vertę. Pernai atšventę DELTABEAM® sijų 30-ąjį jubiliejų galime pasidžiaugti ir tuo, kad Lietuvoje šis sprendimas pasirenkamas vis dažniau ir tampa tvarių administracinių pastatų standartu.

Per 2020 metus įvairiems projektams Lietuvoje pristatėme daugiau kaip 1500 vnt. kompozitinių sijų, kurių bendras ilgis daugiau kaip 12 kilometrų – įsivaizduokite, jeigu važiuotumėte nuo Pažaislio vienuolyno iki Kauno pilies ir visą šį kelią jus lydėtų DELTABEAM® sijos!

Pirmauja – administraciniai pastatai

Daugiausiai, net du trečdalius pagamintų sijų pristatėme į modernių biurų statybų aikšteles: „Freedom 36“, „S7“, „Lvovo“, „Komfovent“, „Business Garden“, „Office 100 by Skraidenis“.

„Bendraudama su statybų rangovais, projektuotojais, architektais, jaučiu, kad mūsų kompozitinių konstrukcijų sprendimai atranda savo vietą Lietuvos rinkoje ir yra vertinami dėl galimybės įgyvendinti projektą atsižvelgiant į visus užsakovo poreikius,“ – teigia „Peikko Lietuva“ pardavimų inžinierė Rima Daukšienė.

Pasak R. Daukšienės pastaruoju metu didžiausias dėmesys administraciniuose pastatuose skiriamas jų tvarumui ir energiniam efektyvumui bei laisvai transformuojamai darbo erdvei. „Dabartiniai darbo metodai keičiasi itin greitai, štai ir karantinas padiktavo pokyčius, kuomet dauguma darbuotojų pradėjo dirbti iš namų. Tai skatina projektuoti tokius biurus, kurie būtų lengvai transformuojami, keičiama darbo metodika, darbo vietų pasiskirstymas, erdvių atvėrimas ar grupavimas. Būtent tokius sprendimus lengviau priimti naudojant DELTABEAM® sijas, nes galima didinti tarpatramius (mažėja kolonų), lygios lubos užtikrina galimybę montuoti įvairias sistemas erdvių atskyrimui,“ – apie šių dienų aktualijas pasakoja specialistė.

„Taip pat pastebėjome, kad didžioji dalis naujų administracinių projektų pretenduoja gauti BREEAM ar/ir LEEDS sertifikatus, o pasirinkus DELTABEAM® sijas (ar rėmą) sertifikavimo procedūroje suteikiami papildomi balai. Žinoma, papildomas energinis efektyvumas gaunamas ir mažinant patalpų aukštį (tokią galimybę suteikia sijų konstrukcinės savybės),“ – pastebi R. Daukšienė.

2020 metais DELTABEAM® sijos buvo pasirinktos ir įvairiuose projektuose sprendžiant nestandartines projekto vietas. Šių projektų paskirtis labai įvairi – prekybos centrai, ūkiniai ar sandėliavimo statiniai, gyvenamieji namai, mokyklos.

„Kartais į mus kreipiasi inžinieriai prašydami išspręsti nestandartinius architektų sprendimus. Tai gali būti susiję tiek su projekto dizainu, tiek su erdvės funkcine paskirtimi ar kitų elementų montavimu (pavyzdžiui ŠVOK)“, - sako „Peikko Lietuva“ pardavimų inžinierė.