Mėnesio projektas: „Hella Lithuania“ gamykla

Viena pirmaujančių pasaulyje automobilių elektronikos gamintojų „Hella Lithuania“ neseniai baigė savo gamyklos plėtrą Kaune. Pagrindinis užsakovo keliamas reikalavimas rangovui buvo aukščiausio lygumo grindų įrengimas.

Kauno laisvoji ekonominė zona tapo viena geidžiamiausių investicinių vietų, todėl „Hella Lithuania“ ją pasirinko savo gamyklos statyboms. 2018 m. sėkmingai užbaigę pirmąjį gamyklos etapą, apėmusį 11 000 m² plotą, 2020 m. jie padvigubinio gamyklos  dydį iki 22 000 m². Abiejuose statybos etapuose buvo naudojama surenkama Peikko TERAJOINT® laisvo judėjimo jungčių sistema, padėjusi užtikrinti aukščiausios klasės grindų lygumą.

the The expansion of Hella factory in Kaunas, Lithuania

Griežti reikalavimai buvo keliami  idealiai lygioms grindims   

Į pirmąjį „Hella“ gamyklos, rinkai tiekiančios elektroniką automobilių pramonei, įskaitant jutiklius, pavaras ir valdymo mechanizmus, statybų etapą buvo investuota 30 milijonų eurų. Tai modernus objektas, kuriame naudojama robotizuota pristatymo sistema, todėl sandėliui ir kitoms pastato erdvėms reikalingos labai lygios grindys“, – aiškina Linas Lelešius, „Peikko Lietuva“ pardavimų vadovas. „Be to, užsakovas reikalavo labai aukštos kokybės komponentų tikslumui užtikrinti. Jie taip pat turėjo atitikti ir labai aukštus aplinkosaugos standartus. Visi gamintojai turėjo pateikti ekologines gaminių deklaracijas (angl. EPD), dokumentus, nurodančius jų poveikį aplinkai, pvz. CO2 emisijas. „Peikko“ produktai, įskaitant TERAJOINT®, jau turėjo EPD, tad atitikdami visus kokybės reikalavimus, galėjome paspartinti ir palengvinti visą gamybos procesą.“

Greitas sumontavimas ir puiki kokybė

„Pirmojo etapo statybos vyko labai greitai“, – sako L. Lelešius. „Visai gamyklai užbaigti prireikė vos dešimties mėnesių. Projekto generalinis rangovas UAB „Veikmės statyba“ pasirinko vieną iš geriausių grindų dangų rangovų Lietuvoje - UAB „Grinbeta“, naudojantį Peikko TERAJOINT® sprendimus. TERAJOINT® yra idealus pasirinkimas ypatingai lygių grindų įrengimui. Jam naudojamos aukščiausios kokybės medžiagos ir jis pakankamai lengvai sumontuojamas. Tai padėjo užtikrinti, kad gamyklos prie Kauno statyba vyktų sklandžiai, o rangovai galėtų pasiekti aukščiausiai grindų lygumo klasei FM1 keliamus reikalavimus. Taip pat užsakovui patiekėme nuolatines siūlių užpildymo sistemas Peikko JOINTSAVER kurios buvo panaudotos itin kokybiškoms biurų pastatų grindims. 

 

„Peikko produktai, įskaitant TERAJOINT®, jau turėjo EPD, todėl visas procesas tapo greitesnis ir lengvesnis“

TERAJOINT<sup>®</sup> is the ideal choice for constructing very flat floors.

Gamyklos ploto padidinimas du kartus nestabdant gamybos

„Antrojo etapo statybos „Hella Lithuania“ gamyklos plotą padvigubino iki 22 000 m²“, – sako L. Lelešius. „Klientas buvo patenkintas TERAJOINT® sprendimo teikiama nauda pirmajame etape, tad antrajam etapui jie taip nedvejodami pasirinko „Peikko“.

„Įspūdį antrajame etape padarė tai, kad gamyklos darbas nebuvo nutrauktas, nors statybos vyko prie pat esamos gamyklos“, – priduria L. Lelešius. „Tai pasiekti buvo gana sudėtinga, nes įmonė gamina preciziškai tikslią elektroniką, kuri reikalauja aukšto lygio dulkių ir vibracijos kontrolės. Tai galėjome pasiekti tik dirbdami kartu su projekto rangovais ir užsakovu. „Peikko“ ekspertai visą statybos laikotarpį, lankydamiesi objekte, tikrindavo esamą situaciją ir teikė konsultacijas. Užsakovui mes taip pat padėjome išspręsti ir kitas, iki tol buvusias problemas panaudodami mūsų siūlomus „Peikko“ sprendimus.

„Užsakovas liko patenkintas projekto eiga ir padėkojo „Peikko“ už kokybiškų produktų tiekimą. Nors antrasis etapas buvo gerokai sudėtingesnis nei pirmasis, gamyklos plėtra buvo sėkminga baigta laiku“, – apibendrina L.Lelešius.

Apie projektą

  • Dydis: pirmas etapas - 11 000 m², po plėtros - 22 000 m²
  • Užsakovas: UAB „Hella Lithuania“
  • Architektūros ir konstrukcijų projektavimo biuras: UAB „Bendrieji statybų projektai“
  • Rangovas: UAB „Veikmės statyba“
  • Subrangovas (Grindų įrengimo rangovas): UAB „Grinbeta“
  • Pastatymo metai: 2017 m. ir plėtra 2021 m.
  • Statybų pabaiga: 2018 m. ir plėtra 2021 m.

 

Daugiau informacijos apie Peikko gaminius betoninėms grindims